Training en Presentaties


Mohamed Lechkar verzorgt al meer dan 10 jaar trainingen, presentaties en cursussen over Financiële Risico en Actuariële onderwerpen. Zijn expertise onderscheidt zich door het helder en eenvoudig kunnen uitleggen van complexe risico’s en regelgeving, en tegelijk de (strategische) implicaties hiervan concreet en specifiek te kunnen maken voor de individuele instelling en/of bepaalde marktsegmenten. Daarnaast verzorgt hij ook trainingen over innovatie in de verzekeringswereld, met bijvoorbeeld aandacht voor de toepassings-mogelijkheden van Blockchain.

Technisch

Risk&Capital verzorgt trainingen en presentaties over complexe onderwerpen in Solvency 2, meestal gerelateerd aan Pilaar 1 en 2, zoals Risk appetite, Volatility Adjustment, LAC DT, en modellering en validatie van complexe risico’s (zowel financieel als actuarieel). Wij geven ook trainingen over balansmanagement, IFRS17, illiquide beleggingen en andere risk en actuariële onderwerpen.

FinTech & InsurTech

Risk&Capital geeft trainingen over ontwikkelingen rondom FinTech/InsurTech en data analytics. Wij brengen globale ontwikkelingen in beeld en adviseren over welk model optimaal is gegeven de huidige organisatie en strategische doelstellingen van de klant. Wij denken mee over zowel digitalisering en automatisering van huidige processen (bijv. optimaliseren van claimafhandelingen, risicoacceptatie etc.) en blockchain toepassingen als geheel nieuwe disruptieve proposities op het gebied van platforms en risicodeling (van “verzekerd” naar “beschermd”). Risk&Capital werkt hiervoor samen met technische specialisten op het gebied van Blockchain technologie.

Risk&Capital brengt verschillende InsurTech business modellen in kaart verdeeld over de categorieën propositie, distributie en operationeel, en adviseert over marktpotentieel en kans op succes gegeven het competitieve landschap en ervaringen in het buitenland bij andere verzekeraars en startups.

Op maat gesneden

In overleg ontwikkelt Risk&Capital op maat gesneden trainingen gebaseerd op het kennis-niveau van de deelnemers. Mohamed Lechkar heeft in het verleden trainingen verzorgd voor RvB's en RvC's van grote en middelgrote organisaties, maar ook toezichthouders, accountants, universiteiten, overheden, beleggings- en belastingexperts.